Senaste inläggen

Av Jessica - 6 januari 2014 11:16

Title: The Young Family 2002-9 Author: Patricia Piccinini http://www.patriciapiccinini.net/ Source URL: http://www.patriciapiccinini.net/wearefamily/?sec=yf&pg=01

 


Spännande bild tycker jag med tanke på identitet, miljöpåverkan, arv- miljö, finns de på riktigt, känslor, kvinnligt-mannligt. Jag har inte kommit länge i tanken än att jag tycker att det är en så spännade bild och jag tror att beroende på vilken inriktning man väljer så kan den nog visas för olika åldrar. Åter kommer när jag har tänkt lite till eller fått lite hjälp av er där ute.

Efter att ha funderat och titta på bilden så här kommer mina frågor.


Inledande fråga: Om det här var din familj var och hur bor ni då?

Tolkningsfråga: Vad ser du på bilden?/ Hur upplever du att stämmingen på bilden är?

Sokratiskfråga: Är det viktigt med könstillhörighet?

ANNONS
Av Jessica - 4 januari 2014 13:07

Här kommer en barn bok som jag har valt ut och med denna vill jag även göra mitt sokratiska samtal om. Denna bok har lästs av alla barnen på vår förskola då vi har under hösten deltagit i ett läsprojekt. Så min dotter Judith fick boken i höstas och vi har läst, gjort ramsor och dansat och känt oss igenom boken då den handlar om kroppen på ett roligt sätt. Men det finns en mening i den som jag alltid fastnar för och det är den som jag kommer att jobba med och det är när vi kommer till näsan.

Näsan är en underlig sak sitter fram men aldrig bak.

Känner lukt med sina hål: köttfärsås och badrumstvål.

Gammalt gräs som kallas hö, metad fisk ifrån en sjö, äpplemos och korv med bröd

- men hur luktar vintersnö?

Pappas stövel inuti, en bil med svin som kör förbi, bullar i ett bageri-

MEN HUR LUKTAR FANTASI?


Hur doftar fantasi? Lukar den eller doftar den? Kan man ta på fantasi? Har alla fantasi? Jag har hur många frågor som helst och jag tycker att det skulle vara så spännade att möta målgruppen som jag tänker mig är mellan 3-5 år i förskolan.   Kanel och Kanin Dikter om kroppen av Ulf Stark och Charlotte Ramel


Mina frågor:

Inledand fråga: Om du fick välja att vara med i den här boken vem skulle du då välja att vara och varför då?

Tolknigsfråga: Är det skillnad på dröm och fantasi?

Sokratiskfråga: Hur lukar fantasi?


ANNONS
Av Jessica - 4 januari 2014 12:59

Jag har funderat mycket och när vi hade våran träff sist så tyckte jag att jag kunde se ett drag av funderingar över identitet och det tycker jag är spännade. Hur ser vi oss själva och hur tror vi att vår omgivning ser på oss? Så min första bild som jag skulle vilja jobba med är Kvinnorna av Marianne Lindberg De Geers konstverk bronskvinnorna. Och min målgrupp var i förstahand gymnasie elever och jag tror även att den kan passa i slutet i högstadiet. Det finns så många frågor i bilden tycker jag och samtalet kan ta många olika vägar.

 


Inledande fråga: Om du fick välja en av dessa kroppar vilken av dem skulle du då välja?/ Hur tror du att dessa kvinnor mår?

Tolkningsfråga:Vilka är det vi ser på bilden? Varför är de nakna?

Sokratiskfråga:Är insidan eller utsidan lilka viktiga för vårt välbefinnande?
Av Jessica - 1 december 2013 20:17

Allt startar med att jag gillar fjärilar och att de finns med mig i mitt hem, mitt liv lite här och var och framförallt på den pedagogiska väskan. Så redan på tågen hem från Gbg sist vi sågs så hade jag en ganska klar bild över vad jag ville göra och åstadkomma. Och det var blandannnat att testa olika tekniker och ska olika former av fjärilar. Och det har jag oxå gjort. Jag har:

  • målat akryl på duk med den hemmagjorda penseln och överfört fjärilar med hjälp av medium.
  • skapat en fjäril i lättvikts lera som målats med akrylfärg, monterad på trä bakgrund och infångad i en bur av ståltråd.
  • sytt en väska, med foder som jag har tryckt med textilfärg med hemmagjord stämpel väskan är sydd av jeans och fodret av ett gammalt örngott.
  • en egendesignad vetevärmare med fjärilar som är fyllda med ekologisk lavendel broderade på maskin
  • gjort en fjäril av ståltråd och rörpärlor med bjällror 

Här trodde jag att jag skulle vara i hamn med uppgiften så jag kunde njuta av vår semester....men efter att ha haft mitt första möte med Peter så kändes det som hela min värld gick under.... Vad ska jag göra nu?


Många funderingar, men efter att ha kollat på vad jag gjort och bilder som inspirerat mig till de övriga verken. Så kände jag att jag sitter fast i en bur och det är nog många med mig som känner igen känslan. Är jag instängt eller utsläppt, vill jag var där eller inte? Skydd ? Men vi har väl alla ett eget val att välja. Så där börjar utformningen av min sista uppgift. Jag bestämde mig för att fotografera dörrar med min mobilkamera, dessa dörrar som vi passerar hela tiden. Och jag har inte reflekterat över att jag gör det, och vad finns innanför den okända dörren? Jag har fotograferat insidor och utsidan inne eller ute.


Så när vi kom hem så framkallade jag bilderna och klistrade ihopp dem i par,  tretton dörrar och har sytt in dessa i en transparent waxduk. Till remsor som är monterade till en bur med bilder i en spiral formadlinje, som skapar ryggraden till en fjäril gjord av silkespapper som strävar upp mot himmlen.


Och som betraktare kan du välja om du vill betrakta bilderna utifrån eller från insidan.


Ord som varit viktiga för mig är transparent, färgrikt,renhet, burar, fjärilar, lapptäcken, dali spiralen.


  • Hur? Foton,lim,silkespapper,waxduk,symaskin, tråd, ståltråd
  • Vad? Bur, transparent, fjäril, deltagnade
  • Varför? Synliggöra känslan av  att sitta fast i buren
  • Val? Jag har själv rätten att välja på vilken sida av buren som jag vill vara just nu.
Av Jessica - 28 november 2013 20:50

Har haft ett spännade och givande möte och efter det kommer funderingar på om jag ska läga till eller låta vara?? Får fundera till lite grann. Men det har monterats och prov tittats.   Och min älskad man har hjälp mig att svetsa till en krok att hänga upp och hålla ihopp själva taket, en gammal galje fick sätta livet till.  

Och takkronan i vardagsrummet fick lite ledigt och jag har prov tittat både innifrån och liggades och utifrån.       

Av Jessica - 26 november 2013 21:30

Har just slitit mig från symasinen och 3 meter vaxduk har blivt till remsor som snart ska bilda en bur. Jag börjad med att klistar ihop mina bilder utifrån min kännsla av inne och ute. Och placerade ut dem på vaxduken i en diagonal som jag hoppas ska skapa en känsla av en spiral när den tar sin färdiga form. Silkespappret fick forma en fjäril i strävan upp mot himmlen med korten som ryggrad. Och så har jag sytt en miljon sömmar på dena svåra plast och det blev nog inte så jättefint. Men den är sydd trådar med tanke på en barnbok som vi läser ganska ofta Svart och vit och alla de andra.          

Av Jessica - 26 november 2013 13:10

Nu kom bilderna äntligen och överst ett hjärta med en dödfjäril, kanske betyder att jag är klar med det här snart. Cirklarna är klara 5 st en botten cirkel en till mitten och en till toppen innan den ska börja rundas av, men den blir väl troligtvis toppig.      

Av Jessica - 26 november 2013 10:56

  http://www.antonymicallef.com/projects.html


Väcker tankar

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ jessicapersica med Blogkeen
Följ jessicapersica med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se